Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перше правило журналіста – не боятися ставити будь-які питання

Перше правило журналіста – не боятися ставити будь-які питання

В ході практичної частини майстер-класу «Телевізійні новини» журналісти телекомпаній Харківської області підвищили свою майстерність у роботі з інформацією та написанні ефірних текстів, розглянули принципи ведення інтерв'ю з героями сюжету та верстки випуску новин. Розбившись на дві команди, телевізійники готували план випуску новин, визначаючи найважливіші події, спосіб і порядок їх подання, і захищали свій проект перед викладачами майстер-класу – ведучої інформаційної програми «Час. Підсумки дня» на 5 каналі Тетяною Даниленко та ведучим і шеф-редактором денних випусків інформаційної програми «Сьогодні» на каналі ТВі Віталієм Півоваром.  

Також темою заняття стала майстерність ведучого та журналіста, їхня робота в кадрі та поза кадром. Ведучі майстер-класу дали своїм харківським колегам низку практичних порад щодо того, як можна і як небажано поводитися журналісту.

«Перше правило, яким має користуватися журналіст – не боятися ставити будь-які питання. Як журналіст ви можете дозволити собі поставити дивне питання, така ваша робота. Цим ви нікого не образите», – розповіла Тетяна Даниленко.

«Не бійтеся також ставити банальні запитання, – додав Віталій Півовар. – Бувають такі ситуації, коли інформація, начебто, на виду, але саме такі запитання інколи дозволяють отримати точну і конкретну відповідь».

Наприкінці викладачі навели приклади сучасного підходу до роботи ведучого новин в телеефірі, і розібрали типові помилки.