Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кожному райцентрі Харківської області з'являться фахівці із захисту прав споживачів

У кожному райцентрі Харківської області з'являться фахівці із захисту прав споживачів

Про це сьогодні в рамках круглого столу повідомив голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов. «Грошей вистачить, сьогодні до цієї роботи підключиться місцеве самоврядування, депутати, громадські організації. У сільських районах також виділять представників з захисту прав споживачів. Ми дійдемо до кожного села, до кожного споживача, щоб кожна людина змогла скористатися своїм правом, законом захисту прав споживачів», – повідомив Сергій Орєхов.

У свою чергу заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зазначив, що на сьогодні фінансування обмежене.

«На перших етапах роль правозахисників у сільській місцевості і районах Харківської області будуть виконувати на добровільних засадах небайдужі юристи, а також частково ці функції візьмуть на себе громадські організації», – сказав Юрій Сапронов.

Також було відзначено, що Державна інспекція з захисту прав споживачів розробила концепцію, яка затверджена Кабінетом Міністрів. У концепції йдеться про створення територіальних програм на місцях спільно з адміністраціями, обласними радами та територіальними інспекціями.