Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківській делегації надали привітний прийом на заходах, присвячених святкуванню 70-річчя визволення столиці України від фашистських загарбників

Харківській делегації надали привітний прийом на заходах, присвячених святкуванню 70-річчя визволення столиці України від фашистських загарбників

Ветеран Великої Вітчизняної війни, визволитель міста Києва Михайло Бушков ввечері 6 листопада повернувся до Харкова після участі у заходах, присвячених святкуванню 70-річчя визволення столиці України від фашистських загарбників. Ветеран провів майже три дні в Києві, куди відправився на запрошення голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова. В Харкові Михайла Яковича зустріли заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, члени Харківської обласної громадської організації миротворців ООН, рідні.

Михайло Бушков розповів, що поїздка пройшла чудово, в Києві всіх ветеранів чекав привітний прийом.

«Я хотів би подякувати всім, хто брав участь в організації цієї поїздки, це дійсно багато значить для мене. Я йшов вулицями Києва, до мене підходили люди, потискували мені руку, дякували за Перемогу. І я згадував, як підходив до Києва в 1943 році, як приймав участь в атаках і контратаках, як навколо свистіли кулі», - сказав Михайло Бушков.

Супроводжуючий ветерана голова Харківської обласної громадської організації миротворців ООН Сергій Самойлов розповів, що зустрівся на святкових заходах з багатьма молодими ентузіастами, супроводжуючими ветеранів.

«Коли відбуваються такі заходи і влада передбачає участь у них молодого покоління – це прекрасна задумка, це практичне залучення до ветеранського руху, це зв'язок поколінь», – сказав Сергій Самойлов. 

Довідка. Участь у бойових діях для Михайла Яковича Бушкова почалася в липні 1943 року на Курській дузі, у складі 22-ий гвардійської Фастівської мотострілецької бригади він звільняв Київ, завершив участь в бойових діях в серпні 1944 року в Польщі, біля Кракова. Нагороджений медалями «За відвагу», орденом «Червоної зірки».