Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щодо видобутку газу в с. Верхнє Озерянське Харківської області

Щодо видобутку газу в с. Верхнє Озерянське Харківської області

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області, фахівцями Нововодолазького міськрайонного Управління Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області у серпні 2013 року було проведено позапланову перевірку дотримання вимог чинного законодавства філією УПГ «Бистрівська» Островерхівського ГКР ПрАТ «Укргазвидобуток», що розташована в с. Рокитне Нововодолазького району Харківської області.

За результатами перевірки порушень санітарного законодавства з питань охорони атмосферного повітря від забруднень, поводження з небезпечними відходами та з інших питань – не встановлено.

У пробах ґрунту показники мікробіологічних та паразитологічних забруднень не виявлені, показники вологості, вмісту важких металів, органічних сполук, хлоридів, нафтопродуктів – відповідали нормативним вимогам. Досліджені проби питної води, відібраної у с. Рокитне за вмістом фтору, заліза, кремнію, нітратів, показникам кольоровості, каламутності – не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10, за що голову Рокитянської сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності.

У пробах атмосферного повітря, відібраних на межі нормативної санітарно-захисної зони філії УПГ «Бистрівська» Островерхівського ГКР ПрАТ «Укргазвидобуток» (1000 м при фактичній відстані до с. Верхня Озеряна 1500 м) встановлено, що концентрації забруднюючих речовин не перевищують гранично-допустимі.

При вимірюванні рівнів шуму на селітебній території с. Рокитне та с.Верхні Озеряни Новодолазького району в зоні потенційного впливу філії УПГ «Бистрівська» Остоверхівського ГКР ПрАТ «Укргазвидобуток» перевищень допустимих значень не виявлено (фактично 39-47дБА при гранично допустимому рівні 60 дБА).

Законодавством не передбачене нормування рівнів інфразвуку в житлових приміщеннях та на території житлових забудов, відповідно ДУ «Харківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» і не проводить такі вимірювання.