Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток в Україні демократичної правової держави потребує істотного підвищення рівня правової культури громадян

Розвиток в Україні демократичної правової держави потребує істотного підвищення рівня правової культури громадян

Сьогодні відбулося засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення під керівництвом заступника голови ХОДА, голови ХОМКМР Олега Анпілогова. У засіданні взяли участь директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, член ХОМКМР Дмитро Кузнєцов, заступник директора Департаменту масових комунікацій - директор управління внутрішньої політики ХОДА Ольга Дутова, директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталія Шостко та інші запрошені.

У ході засідання були розглянуті питання про діяльність закладів культури Харкова та Харківської області щодо підвищення рівня правової освіти населення, та питання співпраці в зазначеному напрямку з правоохоронними органами, органами виконавчої влади, громадськими організаціями.

Заступник голови ХОДА Олег Анпілогов зазначив, що розвиток в Україні демократичної правової держави ставить на перший план вирішення таких загальнонаціональних завдань як істотне підвищення рівня правової культури громадян, подолання явищ правового нігілізму, створення морально-правого клімату в суспільстві, який би гарантував особистості реальну свободу поведінки в поєднанні з відповідальністю перед суспільством, забезпечував її права, соціальну захищеність, повагу її гідності.

«Необхідною умовою для підвищення рівня правової культури суспільства є високий ступінь правової інформованості населення. Незнання громадянами, а в першу чергу, підростаючим поколінням своїх прав і невиконання ними своїх обов'язків перед суспільством, є суттєвою перешкодою на шляху проведення в країні демократичних перетворень», - сказав заступник голови ХОДА.

Олег Анпілогов також підкреслив, що значна роль у процесі правової освіти належить установам культури, які здійснюють свою діяльність у рамках Програми правової освіти населення. Така робота дозволяє організовувати цілеспрямовану діяльність з правової освіти серед різних верств населення, вирішувати питання профілактики правопорушень, питання, що стосуються перебігу вільного і всебічного розвитку особистості.