Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області працюють над створенням алгоритму взаємин бізнесу з державними природоохоронними органами

У Харківській області працюють над створенням алгоритму взаємин бізнесу з державними природоохоронними органами

Сьогодні у конференц-залі готелю «Superior Golf & Spa Resort» відбулася зустріч представників Харківського офісу Європейської Бізнес Асоціації з представниками державних природоохоронних органів Харківської області. Зокрема, у заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов, голова Координаційної Ради Харківської офісу Європейської Бізнес Асоціації Ігор Сбітнєв, директор Департаменту підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал, керівники природоохоронних організацій на території Харківської області та інші почесні гості.

Юрій Сапронов зазначив, що дана зустріч проводиться в рамках співпраці Європейської Бізнес Асоціації та ХОДА. І сьогодні, коли залишається менше місяця до підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, питання співпраці найбільш актуальне.

«Європа це наш глобальний цивілізований вибір, але ми повинні розуміти, що обираючи Європу, ми обираємо європейський спосіб життя і європейські стандарти. Дорога в Європу це дорога з висококонкурентними попутниками, якими є європейські держави і європейські компанії. Україні необхідно буде переглянути нормативно-правову базу відповідно до вимог європейської спільноти, наші виробники повинні будуть перейти на новий рівень європейських стандартів. І особливо, в галузі навколишнього середовища, екологічної безпеки і природних ресурсів», - підкреслив Юрій Сапронов.

Голова Координаційної Ради Харківського офісу Європейської Бізнес Асоціації Ігор Сбітнєв підкреслив, що на сьогоднішній день дуже важливо розробити алгоритм відносин представників бізнесу з державними природоохоронними органами. «Важливо пам'ятати, що в будь-якій взаємодії необхіден розумний підхід. Питання охорони навколишнього середовища, безумовно, одне з найважливіших питань для бізнес-структур. І я дуже радий, що ми маємо можливість обговорити цікаві для нас теми і проблеми з керівниками напрямків і державних органів, і бізнес, який стикається з цим управлінням», - зазначив Ігор Сбітнєв.

Під час круглого столу його учасники обсудили кроки, які плануються державними природоохоронними органами для створення сприятливого бізнес-клімату та реалізації державної політики захисту конституційних прав підприємницької діяльності в регіоні; питання усунення незаконних перевірок; торкнулися роботи «гарячої лінії» та питання довіри, а також розробки алгоритму взаємин бізнесу з державними природоохоронними органами.

Довідка. Організаторами заходу є Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації спільно з Харківським офісом Європейської Бізнес Асоціації.

Теги