Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Двох ветеранів-харків’ян відзначено Подяками Прем’єр-міністра України Миколи Азарова

Двох ветеранів-харків’ян відзначено Подяками Прем’єр-міністра України Миколи Азарова

З нагоди 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників два ветерана Великої Вітчизняної війни Масленніков Павло Олексійович та Рзяніна Ніна Олександрівна відзначені високою нагородою. Сьогодні заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник відділу реклами та іміджевих проектів Денис Дармостук за дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку ветеранського руху, патріотичне виховання молодого покоління вручив харків’янам Подяки Прем’єр–міністра України Миколи Азарова та висловив слова щирої поваги та вдячності за їх вклад.

Довідка: Герой Соціалістичної Праці, Почесний громадянин міста Харкова Павло Андрійович Масленніков народився у 1921 році. Його першим боєм з фашистами був бій за Москву 7 листопада 1941 року, одразу після військового параду на Червоній площі.  День Перемоги він зустрів у Празі у званні капітана. Воював у складі Північно-західного фронту, Степного, 1-го та 2-го Українського, Південно-західного фронтів.

Після війни присвятив життя педагогічній діяльності - 24 роки пропрацював директором середньої школи №3 м. Харкова.

Нагороджений орденами: орденом Леніна, Червоного Прапора, Червоної Зірки, Вітчизняної війни ІІ та І ступеня, медалями «За оборону Сталінграду», «За взяття Праги» та іншими.

Ніна Олександрівна Рзяніна народилась у 1924 році. Всю Велику Вітчизняну війну, починаючи з 1941 року, була санінструктором на передовій. Воювала у складі 22 Стрілецького полку 62-ї Армії Українського, далі Білоруського фронтів. Брала участь у визволенні Харкова.

Нагороджена орденами: Вітчизняної війни І ступеню, Червоної Зірки, За мужність, За взяття Берліну, За оборону Сталінграду, За взяття Варшави, медалями: «За відвагу», «За перемогу над Німеччиною».

Серед своїх нагород найбільше пишається орденом За мужність, яким була нагороджена за те, що винесла з поля бою 18 поранених з їх зброєю.

З 1955 року мешкає у м. Харкові. Виховала трьох дітей, 7 онуків і 2 правнучок. Понад 25 років присвятила роботі в ветеранській організації.