Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми повинні створити антикорупційний стандарт поведінки. Михайло Добкін

Ми повинні створити антикорупційний стандарт поведінки. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході позачергового засідання колегії облдержадміністрації голова Харківської ОДА Михайло Добкін, вперше за час існування незалежної України розроблений і ухвалений достатній пакет нормативно-правових актів, «який повинен знищити метастази корупції на тілі суспільства».

«Разом з тим, прогрес в антикорупційній діяльності настає занадто повільними темпами. Для вирішення цієї проблеми потрібен комплекс заходів, а не точкові рішення. У першу чергу, нам потрібно вести розмову про ліквідацію умов для корупції. По суті, мова йде про атмосферу в суспільстві. Ми повинні створити антикорупційний стандарт поведінки. Без цього нічого не буде. Адже в розвинених країнах, як ми зазвичай говоримо, в країнах з високою правовою культурою, хабарів не беруть не тільки тому, що бояться, а й у тому числі тому, що це невигідно, це руйнує кар'єру. Мабуть, це найсильніший стимул. Забезпечити його можна тільки одним способом - своєчасним виявленням правопорушень і невідворотністю покарання», - зазначив Михайло Добкін.

Він також підкреслив, що основним завданням є виявлення причин і умов поширення корупції, а в подальшому - вироблення системної антикорупційної політики, відображеної як у чинному законодавстві, так і в організації роботи із застосування права.