Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартував обласний фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями здоров'я «На крилах натхнення»

Стартував обласний фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями здоров'я «На крилах натхнення»

Сьогодні відкрився Обласний фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями здоров'я «На крилах натхнення», який цього року є національним етапом Всеукраїнського фестивалю творчості «Барви життя». В урочистому відкритті фестивалю взяли участь заступник голови Громадської ради при ХОДА Олександр Родіонов, представники Конфедерації громадських організацій інвалідів України в Харківській області та інші. За словами Олександра Родіонова, фестиваль на Харківщині проводиться з 2005 року, в цьому році він став обласним.

«Фестиваль став Харківським обласним відбірковим етапом Всеукраїнського фестивалю «Барви життя», який проводить Міністерство культури України. Більше 100 учасників цього року візьмуть участь у фестивалі. Вони змагатимуться в номінаціях музичного, театрального, літературного, образотворчого мистецтв», – сказав Олександр Родіонов.

У свою чергу головний спеціаліст Департаменту культури ХОДА Валентина Стецюк відзначила, що сьогодні перший день відбіркового туру конкурсної програми – це вокал і художня номінація, завтра – музичне, театральне та хореографічне мистецтво, в суботу в приміщенні будівельного технікуму буде проведено заключний етап конкурсу та концерт.

Фестиваль «На крилах натхнення» триватиме 3 дні. Учасників фестивалю оцінюватиме професійне журі, до складу якого входять діячі культури і мистецтва. Переможці харківського фестивалю в грудні поїдуть до Києва на заключний етап Всеукраїнського фестивалю «Барви життя».