Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде розглянуте питання відродження фестивалю театрального мистецтва «Березіль»

На Харківщині буде розглянуте питання відродження фестивалю театрального мистецтва «Березіль»

Сьогодні під час Форуму «Слобожанщина – європейська культурна столиця» було запропоновано, продовжуючи виконання соціальних ініциатив Президента України, відродити проведення у Харківській області Міжнародного фестивалю театрального мистецтва «Березіль». З такою пропозицією до заступника голови Харківської ОДА Євгена Савіна звернувся заслужений діяч мистецтв України, доцент, декан факультету театрального мистецтва Харківської державної академії культури Ігор Борис.

«В 1993 році Харків в черговий раз підтвердив, що він є центром європейської культури. Десять днів в Харкові відбувався перший і поки що єдиний в Україні Міжнародний фестиваль театрального мистецтва «Березіль-93». Він зібрав навколо себе всіх людей, які займалися мистецтвом – образотворчим, гуманітарним, музичним, хореографічним і так далі. Взяти участь у фестивалі приїхали представники мистецтва з більш ніж 20 країн світу, тобто, місто перетворилося в центр культури. Було б добре повернути цей фестиваль у 2015 році. Впевнений, що він став би невід’ємною частиною культурного життя Харківщини», – сказав він.

Євген Савін, у свою чергу, пообіцяв розглянути таку можливість. «Це дуже добра пропозиція. Ми обов’язково розглянемо це питання і будемо шукати можливість відродження цього фестивалю», – зазначив заступник губернатора.