Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна постійно працює над створенням сприятливих умов для бізнесу та інвестицій. Віктор Янукович

Україна постійно працює над створенням сприятливих умов для бізнесу та інвестицій. Віктор Янукович

Україна постійно проводить роботу щодо створення привабливого бізнес-клімату, наголошує Президент України Віктор Янукович. Виступаючи на українсько-чеському бізнес-форумі, Глава держави зазначив, що цьому сприяє, зокрема, діяльність Ради інвесторів при Президенті України, а також застосування закону про державно-приватне партнерство.

«Ми працюємо разом із відомими консалтинговими компаніями світового рівня, залучаємо до цієї роботи інвесторів», - сказав Віктор Янукович.

У цьому контексті Глава держави закликав українських та чеських інвесторів до активної співпраці. «Я переконаний у тому, що ми будемо створювати всі умови і вітати таку співпрацю», - підкреслив він.

Президент навів кілька прикладів успішного співробітництва з чеськими партнерами. Зокрема, за його словами, активно працює на українському ринку чеське підприємство «Квазар Плюс». Крім того, французько-чеська компанія «Сежелек» спільно з українською корпорацією «Богдан» починає випуск тролейбусів для ринку ЄС. Глава держави нагадав, що ця компанія у співпраці з Львівським автобусним заводом виготовила тролейбуси для Києва, Дніпропетровська і Донецька в рамках підготовки до Євро-2012.

Ще одним успішним прикладом українсько-чеської співпраці Віктор Янукович назвав спільне з компанією «Шкода транспортейшен» виробництво в Україні двосистемних шестиосних електровозів з використанням комплектуючих українського виробництва у рамках реалізації програми відновлення вітчизняного локомотивного парку.

За словами Глави держави, в рамках впровадження економічних реформ в Україні ведеться робота з удосконалення дозвільних документів, спрощення започаткування бізнесу, упорядковуються взаємини між контролюючими органами і суб’єктами підприємництва.

«З боку держави треба створювати умови. Україна кілька років займається реформами, системно займається, практично з 2010 року. І ті закони, які ми прийняли останнім часом,  спрямовані на поліпшення інвестиційного, бізнес-клімату в нашій державі», - сказав Віктор Янукович. Він зазначив, що в рамках реалізації Програми економічних реформ на 2010-2014 роки вже здійснено низку важливих кроків у цьому напрямі.