Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року пасажиропотік в аеропорту «Харків» має збільшитися до 700 тисяч пасажирів

Цього року пасажиропотік в аеропорту «Харків» має збільшитися до 700 тисяч пасажирів

«Пасажиропотік в аеропорту «Харків» збільшується, я думаю, що цього року буде до 700 тисяч пасажирів», – таку думку висловив на брифінгу після відкриття сучасного Центру управління повітряним рухом в Міжнародному аеропорту «Харків» Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул. Він повідомив, що сьогодні будь-які авіакомпанії, які висловлюють бажання літати з аеропорту «Харків», отримують всі необхідні дозволи від держави. Олександр Вілкул зазначив, що системне збільшення кількості польотів буде після підписання про відкритий повітряний простір, хоча вже сьогодні динаміка дуже непогана – цього року з Харкова літатимуть на 10-15% більше. У цілому зростання пасажиропотоку через всі українські аеропорти становить близько 6%.

Він нагадав, що коли наприкінці минулого року збанкрутував найбільший приватний український перевізник «Аеросвіт», ситуація була критичною, але з нею вдалося впоратися. За 9 місяців українська авіація не тільки вийшла з кризи, але і не в не найпростішій економічної ситуації збільшила потік пасажирів.

«В Україні працює вже 9 лоу-кост компаній, 2 з яких зайшли в цьому році. Ще цього року планується вхід додаткових лоу-кост компаній. Зараз ведуться переговори. Для нас дуже важливо, щоб вони працювали не тільки на зовнішніх рейсах, але й на внутрішніх. Наше завдання, щоб літаки літали не тільки за межі України, а й виконували перевезення всередині країни. Уряд надає необхідне сприяння – розвиває регіональні аеропорти і вводить систему знижок», – заявив Олександр Вілкул.

Теги