Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область планує закупити понад 30 автомобілів екстреної медичної допомоги

Харківська область планує закупити понад 30 автомобілів екстреної медичної допомоги

Про це повідомив під час відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Стан реалізації Закону про екстрену медичну допомогу в Україні: актуальні питання» заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «У нас 244 машини кожного дня виїжджають на виклики. На сьогодні ухвалено рішення залучати позабюджетні кошти на зміцнення матеріально-технічної бази екстреної медичної допомоги, а також рішення про закупівлю за рахунок цих коштів та бюджетів інших рівнів понад 30 машин», - розповів Ігор Шурма.

У свою чергу перший заступник Міністра охорони здоров'я Олександр Качур повідомив, що у Міністерство планує до кінця року закупити нові автомобілі екстреної допомоги.

«Профільним міністерством виділено 922 млн. грн. на закупівлю нових карет екстреної допомоги. Завтра відбудеться тендер на придбання понад 1,5 тис. автомобілів А, В, С класів. Їх планують до кінця року розподілити між регіонами України за спеціальними коефіцієнтами. У 2014 році планується придбати ще стільки ж карет швидкої», - сказав Олександр Качур. 

Також він зазначив, що сьогодні в Україні всі бригади екстреної медичної допомоги забезпечені ліками та паливно-мастильними матеріалами.