Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Печенізькому водосховищі відбулося чергове планове зариблення

На Печенізькому водосховищі відбулося чергове планове зариблення

Директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов розповів, що для Печенізького водосховища це вже третє планове зариблення, яке проводиться за ініціативою губернатора Харківської області Михайла Добкіна в рамках програми з відновлення біоресурсів та благоустрою Печенізького водосховища.

«Робота з зариблення почалася восени 2012 року, друге зариблення було навесні, і сьогодні ми продовжуємо згідно з діючим режимом рибокористування за допомогою Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки займатися плановим зарибненням водойми для того, щоб риба проводила біочистку водосховища», - сказав Віталій Панов.

Директор Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергій Шпаркій розповів, що зариблення планується виконати протягом тижня. Всього в Печенізьке водосховище восени 2013 року буде випущено 395 тисяч мальків. З 7 по 15 жовтня вже випущено 97,8 тис. шт.

«Ми працюємо згідно з режимом рибогосподарської експлуатації, який був розроблений науково-дослідним інститутом біології університету ім. Каразіна. У ньому чітко прописано, яку кількість риби потрібно випускати щороку і якої саме риби», - зазначив Сергій Шпаркій.

Віталій Панов розповів, що програма з відновлення біоресурсів і благоустрію на Печенізькому водосховищі розрахована на 2 роки. Поки йде зариблення, на водосховищі не проводиться промисловий лов. Надалі планується провести зариблення Червонооскільського і Краснопавлівського водосховищ.