Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області зменшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

В області зменшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Про це в ході прес-конференції на тему: «Реалізація в регіоні завдань Глави держави щодо розвитку національного усиновлення та сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики соціального сирітства» розповіла начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських. Вона зазначила, що протягом 2012-2013 років, коли почали реалізовуватись соціальні ініціативи Президента України, на території держави швидко почала розвиватися мережа як прийомних сімей, так і дитячих будинків сімейного типу. «Протягом останніх років ми маємо позитивну динаміку щодо зменшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Харківській області. Якщо станом на 1 січня 2010 року в регіоні нараховувалося 5033 таких дітей, то сьогодні їх нараховується 4667 осіб. Практично щороку ця категорія дітей зменшується приблизно на 100-150 осіб», - повідомила Тетяна Печерських.

Також вона зазначила, що у цьому році до системи інтернатних закладів, підпорядкованих органам освіти, була влаштована лише одна дитина.

«Раніше практично 50% дітей виховувалися саме в системі інтернатних закладів. Це була найпростіша форма влаштування дитини. Достатньо було зібрати певний пакет документів, які підтверджують статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Таку дитину можна було влаштувати до державної системи закладів. На сьогоднішній день система зовсім інша. Спочатку потрібно використати можливість влаштування дітей до будинків сімейного типу, а потім вже за неможливістю дитина йде до інтернатного закладу», - сказала вона.