Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підприємства енергетики Харківщини готові до опалювального сезону

Підприємства енергетики Харківщини готові до опалювального сезону

Згідно з графіками ремонтних робіт, які є складовою частиною в інвестиційних програмах підприємств на поточний рік, затвердженими Національною комісією, що здійснює регулювання сфери електроенергетики України, виконані роботи з підготовки обладнання до опалювального періоду. На сьогодні обладнання генеруючих підприємств готове нести запланові теплові навантаження для забезпечення споживачів послугами теплопостачання. Про це повідомив під час робочої наради з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу до роботи в осінньо-зимовий період перший заступник голови Харківської ХОДА Валентин Дулуб.

За його словами, підприємствами енергетики накопичено твердого та резервного палива в достатніх обсягах, відповідно до затверджених нормативів Міненерговугілля України.

"«Північна енергосистема» ДП НЕК «Укренерго» та АК «Харківобленерго» проведені капітальний та поточні ремонти на високовольтних підстанціях, ліній електропередач (понад 3 тис.км), ремонт силових трансформаторів, пошкоджених кабельних ліній (1,4 тис. од.) розчищено охоронні зони 2,5 тис. ліній електропередач, майже 80 га, від порослі та заростей очерету. Закінчено комплексний ремонт 18 підстанцій 35-150 кВ і ремонт 1578 трансформаторних та розподільчих пунктів 6-10 кВ. Управлінням магістральних газопроводів «Харківтрансгаз» та газотранспортувальними підприємствами ПАТ «Харківміськгаз» та ПАТ «Харківгаз» проведена внутрішньотрубна діагностика понад 250 км трубопроводів, обстежено 6 надводних переходів трубопроводів, реконструйовано та відремонтовано 37 газорозподільних станцій та газорозподільних пунктів, проведено ремонт 26 засобів електрохімзахисту, виконано ремонт 28 одиниць автотранспортної та будівельної техніки, накопичено 116,3 т паливно-мастильних матеріалів. У Кегичівське підземне газосховище закачано 57,6 млн. куб. м природного газу", - розповів Валентин Дулуб.

Також він зазначив, що фахівцями газопостачальних підприємств здійснюється обхід газопроводів і споруд на них, щоденний контроль якості одоризації природного газу в газопроводах міста, технічне обслуговування систем газопостачання.

«Для забезпечення безперебійного газопостачання споживачів міста Харкова і області, Харківською облдержадміністрацією затверджено графік переведення підприємств Харківської області на резервні види палива під час похолодань в осінньо-зимовий період 2013-2014 років, згідно з яким за добу можна вивільнити від 1,4 до 4,1млн. куб. м природного газу. В графік включено 8 підприємств», - повідомив він.

Теги