Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В м.Люботин буде побудовано Комплекс з управління побутовими відходами

В м.Люботин буде побудовано Комплекс з управління побутовими відходами

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, питання щодо створення комплексу по управлінню побутовими відходами в м. Люботин Харківської області було розглянуто на засіданні профільної робочої групи з питань екології та природних ресурсів Харківського регіонального комітету економічних реформ. Проектна потужність полігону твердих побутових відходів буде становити 152 куб. м/добу або 39 тис. куб. м відходів на рік. Розрахунковий термін експлуатації полігону – 20 років.

Територія, яка планується для відведення у постійне користування виробничому управлінню комунального господарства Люботинської міської ради Харківської області для будівництва першої черги комплексу по управлінню побутовими відходами, розташована на північному заході від м.Люботин.

За словами першого заступника губернатора, згідно з проектом до складу полігону входять: майданчик складування ТПВ, адміністративно-господарська зона з виробничим корпусом (сортувальна лінія), інші будівлі та майданчик для резервуару фільтрату, технологічні під’їзди.

На комплексі буде застосовано процес розкладання органічних речовин твердих побутових відходів, який передбачає деструкцію органічної речовини твердих побутових відходів за допомогою біопрепаратів на основі поверхнево-активних речовин бактеріального походження. Запропонований спосіб переробки твердих побутових відходів отримав позитивну санітарно-гігієнічну оцінку і дозволений для застосування в Україні.

Теги