Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна на другому місці за можливостями зростання в сільському господарстві

Україна на другому місці за можливостями зростання в сільському господарстві

Як зазначив сьогодні в ході засідання колегії Харківської облдержадміністрації голова ОДА Михайло Добкін, за оцінками Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Україна посідає друге місце в світі за можливостями зростання в сільському господарстві, після Бразилії. «Зерно - це продукт світового значення. Потреба в зерні щорічно в усьому світі тільки зростає. 2 млрд. 336 тис. тонн - стільки продовольчого і фуражного зерна було спожито в світі за оцінкою ФАО в період від урожаю 2012 до врожаю 2013 року. Прогноз на сезон 2013/2014 років, оприлюднений цією організацією в липні поточного року, складає 2 млрд. 415 тис. тонн. Зростання споживання зерна у світі протягом поточного маркетингового року буде збільшено на 3,4%. Надалі це зростання буде ще більшим. За даними цієї організації, Україна використовує свої можливості тільки на 24%. Тому у нас з вами є можливість в рази збільшити виробництво зерна і м'яса», - сказав Михайло Добкін.

Також він зазначив, що ще три роки тому аграрії Харківщини мріяли зібрати врожай - 70 центнерів з гектара. Зараз це норма для кожного району.

«Сьогодні ми говоримо про 100 центнерів з гектара. Буде і такий час. Ми прийдемо до цього. Але лише з тими, хто готовий технологічно та разом з наукою крокувати до сучасних вимог», - підкреслив голова ОДА.