Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У другому півріччі планується погасити заборгованість із заробітної плати на заводах ім. Шевченка та ім. Малишева

У другому півріччі планується погасити заборгованість із заробітної плати на заводах ім. Шевченка та ім. Малишева

У I півріччі підприємства Харківської області скоротили заборгованість по заробітній платі в порівнянні з 1 січня 2013 року. Заборгованість склала 88 млн. 674 тис. грн. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. Він зазначив, що понад 60% заборгованості – на підприємствах державної форми власності. Найбільша – на заводі ім. Шевченка, де разом з конструкторськими бюро і з філіями сума становить близько 25 млн. грн., і заводі ім. Малишева – трохи більше 6 млн. грн. Заступник губернатора заявив, що в II півріччі показники істотно покращаться. Згідно з дорученням Президента України, заборгованість повинна бути зведена до нуля. Зокрема, це стосується близько 20 підприємств, які увійшли до державного концерну «Укроборонпром». Верховна Рада України ухвалила постанову про видачу концерну гарантій на отримання кредиту, загальна сума якого складе близько 200 млн. грн.

«Це прямо стосується підприємств Харківської області, зокрема, заводу ім. Шевченка і заводу ім. Малишева, як підприємств, де сконцентрована основна заборгованість. На сьогодні підходять до завершення консультації на рівні Міністерства фінансів і Міністерства економіки з вироблення механізмів отримання кредитів від державних банків. Ми очікуємо, що у вересні Кабінет Міністрів ухвалить рішення, яке визначить умови цього кредитування», – підкреслив Андрій Моченков.

Після розподілу коштів, близько 30 млн. грн. має отримати завод ім. Шевченка, що дозволить повністю погасити на підприємстві заборгованість по заробітній платі. Також частина кредитних коштів надійде на завод ім. Малишева.

Теги