Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Леонід Новохатько відзначив позитивний досвід роботи харківських музеїв

Леонід Новохатько відзначив позитивний досвід роботи харківських музеїв

В ході робочої поїздки до Харківської області Міністр культури України Леонід Новохатько у супроводі заступника голови ХОДА Євгена Савіна взяв участь у святкових заходах, присвячених 70-й річниці визволення Харкова від фашистських загарбників та Дню міста, та оглянув декілька закладів культури Харківщини. Зокрема, Міністр відвідав Харківський художній музей, де ознайомився з підготовкою до відкриття виставки творів харківського художника і фотографа Євдокима Волошинова. Леонід Новохатько відзначив, що проект Харківського художнього музею «Незабуті імена земляків», в рамках якого і відбудеться відкриття виставки Євдокима Волошинова, необхідно започаткувати на Всеукраїнському рівні. Цей виставковий проект реалізований з ініціативи та за дієвої підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна і приурочений до 190-річчя з дня народження художника.

Також він ознайомився з ходом ремонтних робіт в Харківському Історичному музеї, де, окрім реконструкції фасаду, планується зробити перепланування поверхів виставкових залів, що дозволить збільшити експозиційну площу музею майже на 1000 кв. м.

Також Леонід Новохатько відвідав Харківську обласну філармонію, де ознайомився з ходом реконструкції та оглянув вже готові до експлуатації приміщення, і побував в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М. В. Лисенка, який минулого року був переданий до державної форми власності, де ознайомився з історією театру, особливостями проектування та станом будівлі.