Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У день святкування 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників відбудеться низка заходів

У день святкування 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників відбудеться низка заходів

Про це сьогодні в ході прес-конференції розповіла директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА Вікторія Маренич. За її словами, на виконання завдання Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу цього року в Харківській області відбудуться масштабні заходи, присвячені 70-річчю визволення Харкова від фашистських загарбників. «23 серпня о 8:00 на Меморіалі Слави відбудеться покладання квітів - це данина пам'яті людям, які, незважаючи ні на що, вистояли, перемогли, і завдяки яким ми цей день вшановуємо, як день визволення нашого міста», - зазначила Вікторія Маренич.

Також у цей день, о 10:00, в трикутному сквері по пр. Правди відбудеться святкування Дня Державного Прапора України. О 12:00 на Меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва» відкриється експозиція, присвячена людям, які звільняли м. Харків. О 13:00 на площі Свободи розпочнеться фестиваль «Харків - місто військової слави». Під час фестивалю вперше в Україні відбудеться передача Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України» від Луганська - Харкову.

У всіх заходах, присвячених Дню визволення Харкова, участь візьме ветеранська делегація з м. Бєлгорода, а також з різних міст України.