Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області на 42% скоротилася кількість дітей, які скоїли кримінальні правопорушення

В області на 42% скоротилася кількість дітей, які скоїли кримінальні правопорушення

Про це розповів Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Він підкреслив, що в цілому в Україні в результаті активізації профілактичних і інших дій, спрямованих на зменшення дитячої злочинності, за останні 7 місяців 2013 року її рівень скоротився майже на 36%. У Харківській області кількість дітей, які скоїли кримінальні правопорушення, за 7 місяців цього року скоротилася майже на 42%.

«Якщо за 7 місяців 2012 року 443 дитини скоїли кримінальні правопорушення, то за 7 місяців цього року - 259 дітей. Крім того, на 64% зменшилася кількість злочинів, скоєних дітьми. В минулому році було скоєно 578 злочинів, за 7 місяців цього року - 346 злочинів. Я сподіваюсь, що така динаміка збережеться і до кінця року», - зазначив Юрій Павленко.

Уповноважений Президента України з прав дитини підкреслив, що сьогодні зроблений дуже серйозний акцент на активній роботі з профілактики правопорушень. Також на виконання завдання Президента в інтересах дитини, яка або перебуває в конфлікті з законом, або може потенційно скоїти правопорушення, об’єднуються всі відповідальні органи влади.

«Об’єднуються всі: міліціонер, вчитель, фахівець з соціальної роботи, працівник служби у справах дітей, медичний працівник, якщо це потрібно. Вони спільно працюють над тим, аби надати якісну допомогу дитині, не допустити до правопорушення», - зазначив Юрій Павленко.