Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В інформаційно-виставковому центрі "Бузок" відкрилася виставка вишивки "Картини з веселки ниток"

В інформаційно-виставковому центрі "Бузок" відкрилася виставка вишивки "Картини з веселки ниток"

Автори всіх 83 робіт, представлених на виставці - учасники єдиного у Харкові клубу любителів вишитих картин «Успіх». У травні цього року йому виповнилося 2 роки. Незважаючи на те, що члени клубу непрофесіонали, їх роботи виставляються на суд глядачів вже вшосте.

За словами керівника клубу Валентини Зологіної, галеристи неохоче погоджуються виставляти вишиті картини. Так само відбулася перша розмова в «Бузку», підтверджує директор галереї Алла Суфранова.

«Я до цієї пропозиції спочатку поставилася з недовірою, але коли принесли кілька закінчених робіт, відразу погодилася. Найбільше мене вразило те, що вони виконані в різних техніках: рахунковий хрест, гладь, комбіновані техніки з бісером, вишивання стрічками, і по-друге, вони дуже презентабельно оформлені, це крім того, що самі роботи - це витвори мистецтва, це не просте рукоділля», - сказала директор галереї.

Валентина Зологіна, хімік за освітою, працює майстром на гальванічній ділянці заводу «Турбоатом», проте вишивкою займається вже 8 років. За цей час вишила майже 50 робіт, а починалося все навіть не з інтересу до рукоділля - хірург порадив розробляти пальці. Допомогло!

«До нас приходять початківці вишивальники, у яких кілька перших робіт. І досвідчені майстрині, які виконують роботи у складній техніці, діляться своїм досвідом і секретами. Ми можемо підказати яку краще взяти тканину, де в Інтернеті можна скачати схеми. Клуб у нас працює на громадських засадах, а інтерес до вишивки зараз дуже великий. Думаю, в Харкові кілька тисяч вишивальників, а клуб єдиний. На кожній виставці завжди дуже багато відвідувачів - спасибі харків'янам, що ви не байдужі. Художником треба народитися, а наше мистецтво воно ближче до народу. Завжди приємно, коли приходять люди і захоплюються нашими роботами. Тоді й хрестики вишиваються швидше», - сказала Валентина Зологіна.

У концертній частині вечора прозвучали арії та романси у виконанні контр-тенора Станіслава Крючкова.

Довідка. Харківський клуб любителів вишитих картин «Успіх» був організований у травні 2011 року. У ньому 42 однодумця у віці від 34 до 74 років. В даний час він працює в будівлі Єврейського культурного центру на вул.Тобольська, 46.