Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Навантаження на одного державного реєстратора на Харківщині складає 400 дій у місяць

Навантаження на одного державного реєстратора на Харківщині складає 400 дій у місяць

Під час сьогоднішньої відеоконференції на тему «Модернізація послуг Державної реєстраційної служби України у сфері реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців, нерухомого майна» начальник Реєстраційної служби Головного управління юстиції у Харківській області В’ячеслав Ус повідомив про те, що сьогодні у Харківській області навантаження на одного реєстратора складає до 400 дій у місяць – це один з найбільших показників завантаженості по Україні.

«Найбільш гостро постає питання нестачі реєстраторів під час оформлення земельних паїв. У кожному з 28 районів Харківської області приблизно по 5 тисяч земельних паїв, це 140-150 тисяч оформлень державними реєстраторами. При роботі тією штатною чисельністю, яка є зараз, неможливо уникнути черг. Дуже вчасно розглядаються сьогодні на державному рівні питання збільшення штатної численності реєстраторів. В цьому нас також підтримує обласна державна адміністрація. За нашими розрахунками, для області необхідно біля 120-130 осіб», – сказав В’ячеслав Ус.

Також за його словами, в області налагоджено поточну роботу служби. На сьогоднішній день всі ключі реєстраторів і юридичних, і фізичних осіб – підприємців, і нерухомого майна видані і знаходяться в роботі. Крім того, для уникнення розмов про черги і забезпечення прозорості в роботі Реєстраційної служби, у 5 містах обласного значення і 2 районах області встановлені веб-камери, зображення з яких найближчим часом буде транслюватися на сайті Головного управління юстиції у Харківській області.