Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Укрпошта» стане агентом Державної реєстраційної служби по прийому заяв від громадян

«Укрпошта» стане агентом Державної реєстраційної служби по прийому заяв від громадян

Вчора між Державною реєстраційною службою України і ДП «Укрпошта» був підписаний Меморандум, згідно якого «Укрпошта» буде агентом Державної реєстраційної служби по прийому заяв від громадян. Про це повідомила сьогодні під час відеоконференції на тему «Модернізація послуг Державної реєстраційної служби України у сфері реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців, нерухомого майна» перший заступник Голови Державної реєстраційної служби України Інна Завальна.

Вона зазначила, що тепер необхідно підготувати операторів «Укрпошти» до роботи з громадянами та забезпечити їх необхідними інформаційними матеріалами.

«Стенди «Укрпошти» мають бути оформлені зрозумілою для неспеціаліста мовою. Оскільки туди прийдуть прості громадяни, що переважно мешкають у селах, які реєструють землю або власні будинки. Їм має все бути ясно», – додала Інна Завальна.

Також вона заявила, що 23 липня 2013 року підписано Закон «Про внесення змін до Закону «Про державний бюджет України», згідно якого Державній реєстраційній службі надаються кошти в сумі понад 22 млн. грн. на забезпечення і створення умов для функціонування системи державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, збільшення штатної чисельності реєстраторів.

«Сподіваємося, що на цьому тижні Міністром юстиції України буде підписано наказ, який регулює доступ до реєстрів іпотек, реєстрів заборон, реєстрів про власність, які у нас діють у пасивному режимі, нотаріусів і державних виконавців. Це, я сподіваюся, дуже сильно спростить і полегшить роботу нашим державним реєстраторам в плані надання інформаційних довідок і реєстрації обтяжень на нерухоме майно», – сказала заступник голови Держреєстру.

Довідка: З початку липня співробітниками Держреєстру загалом по Україні проведено 213 тисяч реєстраційних дій. З них зареєстровано 3016 юридичних осіб, 10301 – фізичних осіб-підприємців і видано майже 123 тисячі довідок, виписок, витягів.