Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже кожну добу на водоймах області гинуть люди

Майже кожну добу на водоймах області гинуть люди

Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації вкрай стурбований станом справ на водних об’єктах області. Майже кожної доби він фіксує трагічні випадки загибелі людей на воді. Про це повідомив директор Департаменту Володимир Фадєєв. За період з 1 січня по 11 липня 2013 року на водних об’єктах області загинуло 65 людей, за аналогічний період минулого року на воді загинуло 34 особи, ріст складає майже 52%. Завдяки оперативним діям рятувальників, вдалося врятувати 12 громадян, з них 3 дітей. Тільки за червень в Харківській області потонула 31 особа, а з початку цього місяця стихія забрала життя вже 17 громадян.

Найбільша кількість нещасних випадків у поточному році зафіксована в непристосованих та заборонених для купання місцях, де відсутні рятувальні пости.

У зв’язку з цим Департамент звертається до всіх мешканців та гостей Харківської області із попередженням, що порушення правил поведінки на воді може призвести до непоправимих наслідків.

"Будьте обережні, бережіть своє життя та життя своїх близьких! Дотримуйтесь правил безпеки на воді, привчайте до цього дітей! Купайтеся лише у дозволених для цього місцях! Батьки, не залишайте баз нагляду дітей під час перебування біля води! Цінуйте життя! Не нехтуйте правилами безпеки! Шановні громадяни, лише спільними зусиллями ми зможемо відвернути біду", – зазначив Володимир Фадєєв.