Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся допрем'єрний показ українсько-польського спектаклю «Прощай, Юдо...»

У Харкові відбувся допрем'єрний показ українсько-польського спектаклю «Прощай, Юдо...»

Сьогодні у Харкові в рамках спільного проекту Харківського державного академічного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка та Генерального Консульства Республіки Польща відбувся допрем'єрний показ вистави «Прощай, Юдо...» за п'єсою польського драматурга другої половини ХХст. Іренеуша Іредінського. Виставу поставив польський режисер Анджей Щитко, зіграли в ній актори Харківського театру ім. Т.Г. Шевченка. Допрем'єрний показ спектаклю подивилися голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступники голови області Ігор Шурма, Євген Савін та Юрій Сапронов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат. «Хороша постановка, хороша гра наших акторів, і молодих, і досвідчених. Я думаю, що цей спектакль буде жити. Він дуже поступово розкручується, але вже на середині першого акту дуже цікаво і хочеться дізнатися, чим же все це закінчиться. Нестандартний підхід автора. Я, на жаль, не знайомий був з цією роботою раніше, але тепер із задоволенням її ще й прочитаю», - сказав після перегляду Михайло Добкін.

Як зазначив у свою чергу Ян Гранат, культурна співпраця Харкова з Польщею буде тільки розвиватися. Зокрема він зазначив, що ідея спільної вистави виникла ще перед Євро-2012, але її не встигли реалізувати.

«У 2012 році всі дивилися футбол, а в цьому році ми продовжуємо роботу в напрямку театру. Дуже зацікавлені у співпраці молоді українські режисери, багато театральних груп і акторів, режисерів беруть участь у театральних фестивалях, ми завжди раді спільній співпраці», - сказав він.