Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині більше 85% дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування, виховуються у сімейних формах

На Харківщині більше 85% дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування, виховуються у сімейних формах

Як повідомив сьогодні під час обласної конференції «Збережемо дитині родину» заступник голови ХОДА Ігор Шурма, із 4695 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають станом на 1 липня 2013 року на території Харківської області, 86,1% виховується у сімейних формах: 64,5% (3030 осіб) – під опікою, піклуванням фізичних осіб, 21,6% (1013 осіб) – у 72 дитячих будинках сімейного типу та 317 прийомних сім’ях. Кількість дітей, що влаштовується до сімейних форм виховання, постійно збільшується.

Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в області має постійну позитивну динаміку до зменшення. Разом з тим, залишається стабільно високою кількість дітей, які протягом року отримують правовий статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

«Основним завданням проекту, який буде розпочатий Харківською обласною державною адміністрацією з Фондом «Розвиток України», є зниження в області рівня соціального сирітства, збереження для дитини родинного біологічного оточення, надання практичної допомоги сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, з метою попередження «виходу» дитини із сім’ї», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги