Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З нагоди Дня Конституції до пам’ятника Тарасу Шевченку поклали квіти

З нагоди Дня Конституції до пам’ятника Тарасу Шевченку поклали квіти

Сьогодні з нагоди 17-ї річниці Конституції України відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. У заході взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов, заступник Харківського міського голови Олександр Попов, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та міськвиконкому, представники громадських організацій та духовенства, депутати різного рівня, учні та студенти.

Вітаючи харків'ян з державним святом, Сергій Чернов зазначив, що у 1996 році українська Конституція була найсучаснішою у світі. Проте минув час і життя викликає необхідність внесення до неї змін. Тож Президентом України Віктором Януковичем була створена Конституційна асамблея, яка сьогодні працює над удосконаленням Основного Закону.

«Мова йде про те, яка нам потрібна Конституція? Така, яка вона є зараз - структурована, об’ємна, чи може проста за змістом, доступна і зрозуміла не тільки фахівцям, а й простим людям, з чітко визначеними правами і повноваженнями усіх інститутів влади.
Сьогодні хочеться мріяти про те, щоб якомога скоріше ми дожили до тих часів, коли ми будемо жити не з Конституцією, а за Конституцією. Це мабуть мета кожного громадянського суспільства, кожної держави. Ми до цього прагнемо і обов’язково до цього прийдемо»,- наголосив голова Харківської обласної ради.