Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Продаж стадіону «Металіст» - це шанс для громади отримати кошти на будівництво трьох найважливіших об'єктів. Михайло Добкін

Продаж стадіону «Металіст» - це шанс для громади отримати кошти на будівництво трьох найважливіших об'єктів. Михайло Добкін

Як заявив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін, продаж стадіону «Металіст» дозволить не тільки заощадити бюджетні кошти на його утриманні, але й отримати можливість добудувати три важливих для всіх мешканців області об'єкта. Йдеться про станцію метро «Перемога», обласну філармонію та будівлю історичного музею. «Продаж стадіону «Металіст» - це шанс для громади отримати кошти на будівництво трьох найважливіших об'єктів, без яких ми сьогодні дуже важко обходимося. Це метро, ​​філармонія та завершення реконструкції історичного музею, де на місці одного музею з'явиться два - музей сучасного мистецтва і реконструйований історичний музей. При цьому спортивна арена «Металіст» залишиться в Харкові. Вартість квитків на футбол, я впевнений, буде такою ж, як і була, і радості та емоцій на цьому стадіоні завдяки нашим футболістам буде як мінімум не менше, ніж раніше», - сказав голова області.

За його словами, всі кошти, які приватний інвестор вкладав у стадіон, він отримав в повному обсязі після продажу футбольного клубу. У той же час новий власник ФК «Металіст» взяв на себе зобов'язання з будівництва баскетбольного стадіону в Харкові.

«Нинішній господар ФК «Металіст» пішов шляхом розвитку спортивної інфраструктури нашого регіону в цілому. Крім придбання «Металіста» він будує за свої гроші для міста баскетбольний стадіон, який буде здано в наступному році без копійки державних грошей», - підкреслив Михайло Добкін.