Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оркестр "Слобожанський" виступить разом з відомим диригентом і піаністом із США Елдредом Маршаллом

Оркестр "Слобожанський" виступить разом з відомим диригентом і піаністом із США Елдредом Маршаллом

Сьогодні в малій залі Театрально концертного центру відбулися останні репетиції Віртуозів Слобожанщини «Молодіжний академічний симфонічний оркестр "Слобожанський "» і відомого диригента та піаніста із США Елдреда Маршалла. Під час прес-конференції директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов відзначив особливість Віртуозів Слобожанщини - це одночасно і молодий, і професійний колектив, співпрацю з яким пропонують зарубіжні імпресаріо.

«У нас в області склалася досить стійка мережа шкіл естетичного виховання, в тому числі, музичних, також є музичні училища, Університет мистецтв. У нас просто інакше і не могло бути, щоб не народився такий чудовий колектив, як Молодіжний симфонічний оркестр.

Що стосується запрошення іноземних диригентів, то нам, з одного боку, хотілося б таким чином прорекламувати Харківську область, як культурну столицю Слобожанщини. А з іншого боку, отримати оцінку нашого творчого потенціалу з боку  іноземних фахівців», - сказав Дмитро Кузнєцов.

Елдред Маршалл - представник нового покоління піаністів-диригентів Америки. У його послужному списку як піаніста цикл концертів «Всі сонати Бетховена», запис численних дисків класичного репертуару, а серед диригентських робіт - виконання творів Моцарта для фортепіано з оркестром. Саме на цих творах, за його словами, він навчався.

На харківській сцені Елдред Маршалл одночасно і в якості соліста, і диригента намагається стати провідником між композитором і оркестром, донести до кожного музиканта свої думки і відчуття твору, досягти не тільки злагодженої гри, а й емоційного звучання, вплести в красу звуку духовність, яку несе в собі музика Бетховена, Моцарта, Равеля.