Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учасники та організатори ралі Пекін – Париж подякували Харківщині за теплий прийом

Учасники та організатори ралі Пекін – Париж подякували Харківщині за теплий прийом

«Це самий теплий прийом з тих пір, як покинули Китай», – заявив директор ралі Філіп Юнг. За словами учасників Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж, від моменту старту до Харкова вони пройшли близько 7 тисяч кілометрів. Вони також відзначили, що на відміну від Монголії, де на проходження кордону знадобилося більше чотирьох годин, з прикордонниками на «Гоптівці» все пройшло швидко і без непорозумінь. «Наші гості тільки що перетнули кордон України, і ми – перше місто, яке зустрічає їх. Тому ми раді вручити їм традиційні хліб-сіль, щоб їм було затишно, тепло і вони ще не раз повернулися. Хочу сказати, що учасники автопробігу будуть залишати область не центральними автошляхами, а периферійними. Їх маршрут пройде по Харківському, Богодухівському, Валківському, Краснокутському районах і далі на Полтаву. Дороги там не з найкращих, але якщо вони успішно пройшли Монголію, то з нашими дорогами тим більше впораються», – підкреслив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

В ході прес-конференції учасники назвали кілька моментів, які запам'яталися особливо. Австралієць Пітер Армстронг, який сьогодні в Харкові відзначає своє 59-річчя, висловив своє захоплення тим екіпажам, які виконали весь шлях на відкритих ретро-автомобілях. За його словами, особливо видовищно це виглядало в Монголії – складалося враження, що це зйомки чергового фільму про Індіану Джонса.

Для російського екіпажу Москвича-412 подорож почалася ще 15 травня в Барнаулі: «За нашими розрахунками вийшло, що найдешевше рухатися в Пекін своїм ходом, що ми і зробили», – зазначив штурман Євгеній Смірнов. Таким чином, росіяни додатково здолали 5 тисяч кілометрів.

Теги