Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харкова прибули учасники Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж

До Харкова прибули учасники Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж

19-20 червня через Харківську область проходить етап V Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж 2013 «The Greatest Motor Challenge». Машини почали прибувати на пл. Свободи з 14:00, а 20 червня о 8:00 учасники продовжать свій шлях у напрямку до Полтавської області і далі до фінішу в Парижі. «Я хотів би подякувати вам такий теплий прийом – зустрічати нас на площі зібралося більше 3 тисяч людей. Перше таке ралі відбулося у 1907 році і в ньому взяло участь 10 автомобілів. Сьогодні в це місто прибуло 96 екіпажів, члени яких представляють 26 національностей. Найстаріший автомобіль-учасник нинішніх змагань – столітній Ford Model T з Австралії», – зазначив директор ралі Філіп Юнг.

Цього року у ралі беруть участь 96 машин ексклюзивних марок випуску від 1913 до 1982 року. Деякі автомобілі унікальні і збереглися в єдиному екземплярі. До машин пред'являлися жорсткі вимоги на відповідність оригінальності, висунуті Міжнародною асоціацією старовинних автомобілів («Fédération Internationale des Véhicules Anciens» (FIVA)). Учасників супроводжує 30 автомобілів: медична допомога, технічне обслуговування, суддівські бригади, організатори. Тривалість всього маршруту ралі становить 12 тис. 500 кілометрів. Учасники представляють 20 країн: Канади, США, Японію, Австралію, Європу, Росію та ін.

Урочистий старт відбувся 28 травня у Великої Китайської стіни. Фініш намічений на 29 червня на Єлисейських полях у Парижі, біля Тріумфальної арки. В Україні учасників ралі візьме Харків (19 червня), Київ (20-21 червня), Львів (22 червня).

Теги