Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області відбудеться етап Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж

У Харківській області відбудеться етап Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж

19-20 червня в Харківській області відбудеться етап V Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж 2013 «The Greatest Motor Challenge» (Великі автомобільні гонки). Орієнтовно о 16:30 19 червня учасники ралі почнуть прибувати на площу Свободи, де відбудеться їх урочиста зустріч. 20 червня з 8:00 учасники будуть стартувати з площі Свободи і продовжать свій шлях у напрямку до Полтавської області.

Цього року у ралі беруть участь 96 машин ексклюзивних марок випуску від 1913 до 1982 року. Деякі автомобілі унікальні, і збереглися в єдиному екземплярі. До машин пред'являлися жорсткі вимоги на відповідність оригінальності, висунуті Міжнародною асоціацією старовинних транспортних засобів («Fédération Internationale des Véhicules Anciens» (FIVA)). Учасників супроводжує 30 автомобілів: медична допомога, технічне обслуговування, суддівські бригади, організатори. Тривалість всього маршруту ралі становить 12 тис. 500 кілометрів. Учасники представляють 20 країн: Канаду, США, Японію, Австралію, Європу, Росію та ін.

Урочистий старт відбувся 28 травня біля Великої Китайської стіни. Фініш намічений на 29 червня на Єлисейських полях у Парижі, біля Тріумфальної арки. В Україні учасників ралі прийме Харків (19 червня), Київ (20-21 червня), Львів (22 червня).

Довідка. Вперше Міжнародне ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж відбулося в 1907 році. Гонка була відроджена в 1997 році. Чергова гонка була організована до 100-річчя ралі в 2007 році. Зараз гонка відбувається один раз на 3 роки, наступна заявлена на 2016 рік. Організатор – Endurance Rally Association (Англія).

Теги