Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках святкування в Харківському регіоні 1025-ї річниці Хрещення Русі презентована книга «Основи держави і суспільства за вченням Нового Завіту»

В рамках святкування в Харківському регіоні 1025-ї річниці Хрещення Русі презентована книга «Основи держави і суспільства за вченням Нового Завіту»

Сьогодні в рамках святкування в області 1025-ї річниці Хрещення Русі у Харківському регіональному інституті державного управляння Національної академії державного управління при Президентові України відбулося засідання круглого столу, присвяченого проблемам участі Православної Церкви в розбудові та формуванні української державності. В рамках заходу була презентована монографія протоієрея Ігоря Значкова «Основи держави і суспільства за вченням Нового Завіту».В обговоренні питання взяли участь слухачі ХаРі НАДУ, науковці, громадські діячі. Як зазначив заступник директора ХаРі НАДУ Володимир Нікітін, книга присвячена ролі духовності у побудові держави.

«Ми знаходимося в технологічному світі, але при цьому задаємося питанням, для чого все це? Можливо, в цих духовних коренях і лежить той фундамент, який допоможе нам краще зрозуміти себе; навколишній світ; людей, які знаходяться поруч. І ця книга, безсумнівно, є новаторською розробкою, оскільки її проблематика має пряме відношення до проблем державного будівництва в Україні», - сказав він.

За словами автора, протоієрея Ігоря Значкова, основними аспектами, в яких церква бачить свою можливість співпраці з державою, є миротворчість на міжнародному, міжетнічному та цивільному рівнях; сприяння і взаєморозуміння між народами і державами; турбота про збереження моральності в суспільстві; духовна, культурна та патріотична освіта і виховання; справи милосердя і благодійності; розвиток спільних соціальних програм; підтримка інституту сім'ї, материнства і дитинства; охорона і відновлення історичної та культурної спадщини; діяльність із збереження навколишнього середовища та ін. Про можливі шляхи реалізації і написано в цій монографії.