Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

112 жителів Харківської області виявили бажання взяти участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

112 жителів Харківської області виявили бажання взяти участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Як повідомив 10 червня в ході Інтернет-конференції в рамках Днів відкритості Харківської області перший заступник голови ОДА Валентин Дулуб, в області активно реалізуються ряд державних програм доступного житла. «За Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла в Харківській області визначено 24 житлові будинки, в яких громадяни можуть придбати 1891 квартиру. Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву вже видав 40 довідок для надання в банк. 112 громадян виявили бажання взяти участь у Програмі. На даний момент укладено 24 договори на часткову компенсацію і видано кредитів на загальну суму 5,2 млн. грн.», - сказав перший заступник голови ОДА.

Також він зазначив, що за Регіональною програмою будівництва доступного житла в Харківській області підписано 31 договір на будівництво 35 квартир загальною площею житла 1,9 тис. кв. м. За цією програмою отримано 1,9 млн.грн. з Міністерства регіонального розвитку України та 0,9 млн.грн. з міського бюджету Харкова. Всього громадянам видано 2,8 млн.грн. кредитів.

«Щодня з питань участі в програмах звертаються 10-15 осіб. Ці програми досить популярні, особливо серед молоді», - зазначив Валентин Дулуб.