Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва є всі можливості посісти одну з перших позицій у світі

У Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва є всі можливості посісти одну з перших позицій у світі

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив художній керівник Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва Олександр Романовський. «У нас є всі можливості, щоб цей конкурс посів одну з перших позицій у світі серед молодіжних конкурсів. Тому що, перш за все, у нас є підтримка керівництва області та міста. Я вважаю, що це дуже хороша запорука для того, щоб ми досягли видатних результатів», - сказав він.

Також він зазначив, що в конкурс внесено кілька змін. Одна з них - збільшення призового фонду більш ніж у три рази. Тепер загальний призовий фонд конкурсу становить 30 тис. євро.

«Ми зробили досить асиметричну конкурсну програму, яка адаптована до дитячого віку, але при цьому відкриває творчий потенціал дитини. Ми вперше вводимо відбірковий тур: по відео ми відберемо 20 дітей у кожну категорію, всього дві категорії, і в Харків приїдуть тільки найвидатніші діти з усього світу. Перший тур буде достатньо чітко регламентований, а от уже другий тур буде абсолютно вільним», - сказав Олександр Романовський.

Ще однією з важливих змін, додав художній керівник конкурсу, є нова система голосування: результати оцінок виступу кожного учасника будуть опубліковуватися після кожного туру.

Також Олександр Романовський підкреслив, що в журі будуть люди, які обіймають високі відповідальні посади: керівники найпрестижніших європейських музичних вузів, відомі і видатні музиканти. Крім цього, проводитимуться майстер-класи, творчі зустрічі.