Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Взаєморозуміння влади, роботодавців та центрів зайнятості – запорука забезпечення легальної зайнятості молоді

Взаєморозуміння влади, роботодавців та центрів зайнятості – запорука забезпечення легальної зайнятості молоді

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, результативність процесу працевлаштування залежить від взаємодії влади, роботодавців та центрів зайнятості. «Якщо ці три складові діють скоординовано, то є гарантія, що люди, які шукають роботу, можуть досягти своєї мети. Особливо важливо, щоб молоді фахівці та всі інші люди, які шукають роботу, могли знайти її в найкоротші терміни», – підкреслив Ігор Шурма.

Саме з цією метою Обласний центр занятості розпочав проведення в районах області серії Ярмарків кар’єри. Перший з них відбувся 4 червня в Дворічанському районі. Вакансії молоді, яка шукає роботу, презентували більше 20 працедавців Харкова та Дворічанського району, серед яких: ТОВ «Прана-Фарм», АК «Харківобленерго», ХФ ПАТ «Укртелеком», КП «Салтівське трамвайне депо»,ТОВ «Глобал Інвест Сістемс», ПП «Мечніково», ТОВ «Дворічанський елеватор», ТОВ «Дворічанська харчосмакова фабрика». Представники підприємств, організацій та установ інформували шукачів роботи про вакантні посади на підприємствах, умови роботи, соціальний захист працівників. Молодь безпосередньо поспілкувалася з роботодавцями, отримала відповіді на свої питання. Особливу увагу відвідувачі звертали на пропозиції роботи сільськогосподарських виробників. Майже 60 шукачів роботи домовилися про співбесіду з роботодавцем ПП «Мечніково» безпосередньо на підприємстві з можливістю подальшого працевлаштування.

В рамках заходу спеціалісти служби зайнятості організували презентацію Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Відвідувачі ознайомились з професіями, за якими відбувається навчання в Центрі професійно-технічної освіти, з можливостями подальшого працевлаштування після навчання. Фахівці служби зайнятості надали роз’яснення відвідувачам про зміни в новому Законі України «Про зайнятість населення». Громадяни старше 45 років дізнались про можливість отримання ваучера для підвищення власної конкурентоспроможності на ринку праці шляхом проходження навчання за пріоритетними для економіки професіями та спеціальностями.

«Ярмарок кар’єри засвідчив важливість взаєморозуміння та зацікавленості сторін у досягненні головної мети – забезпечення легальної зайнятості молоді, що сприятиме соціальній захищеності працівників та розвитку економіки держави», – підкреслив Ігор Шурма.

Теги