Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вирішити питання доріг може тільки фінансування і якісний ремонт. Михайло Добкін

Вирішити питання доріг може тільки фінансування і якісний ремонт. Михайло Добкін

Найближчим часом у Києві відбудеться нарада під головуванням Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, присвячена передачі доріг місцевого значення на обслуговування місцевої влади. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він нагадав, що дороги Харківської області, які були капітально відремонтовані за період з 2010 року, зараз перебувають у тому ж стані, що і 2-3 роки тому, коли їх тільки зробили.

«Вирішити питання доріг може тільки одне – фінансування і якісний ремонт. З фінансуванням сьогодні складно, але от з якістю на території Харківської області не все так погано. Якщо подивитися на ті дороги, які були зроблені, то всі вони простояли не одну зиму, ними здійснюється інтенсивний рух, у тому числі і великовантажного транспорту, але дорожнє покриття витримує всі навантаження і різкі перепади температур. Окружна дорога, траса у бік Києва до повороту на Дніпропетровськ, дорога до кордону з Бєлгородською областю – всі ці дороги знаходяться в тому ж стані, що і 2-3 роки тому, коли їх тільки робили», – зазначив губернатор.

Він підкреслив, що за наявності фінансування може як керівник місцевої державної влади гарантувати жителям регіону, що нові дороги не потребуватимуть ремонту весь гарантійний термін – як мінімум 5-7 років.

«Ми відповідаємо за виконану роботу. А найголовніше, що це бачать люди, які користуються цими дорогами», – додав Михайло Добкін.