Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська екстрена медична допомога – одна з найкращих в України

Харківська екстрена медична допомога – одна з найкращих в України

Наприкінці травня в м. Києві відбувся V Український чемпіонат бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги. За підсумками змагань друге місце посіла команда КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Переможцем стала команда Київської станції екстреної медичної допомоги. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, результати цих змагань ще раз підтвердили, що Харківська екстрена медична допомога – одна з найкращих в Україні.

«Щотижневі показники роботи Обласного центру екстреної медичної допомоги сьогодні одні з найкращих в Україні. Середня тривалість приїзду на виклик складає 7 хвилин 33 секунди в Харкові, по області – 18 хвилин 45 секунд. При цьому 96,5% всіх викликів обслуговуються згідно з нормами Закону про екстрену медичну допомогу в межах 10 хвилин по Харкову, по області 98,7% викликів - в межах 20 хвилин. Все те, що ми робимо кожен день, отримало своє відображення в результатах змагань», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також додав, що протягом 5 років команди Харківської області в Українському чемпіонаті бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги посідали місця не нижче четвертого, а у 2009 та 2012 роках ставали переможцями.

Довідка. В чемпіонаті брали участь 38 бригад екстреної медичної допомоги з різних регіонів України, 1 польська команда з м. Краків, 2 литовські - м. Вільнюс та м. Каунас та бригади комерційних служб медичної допомоги м. Києва «Борис» - 2 команди, «Добробут» - 1 команда. Організатори - Міністерство охорони здоров'я України, Київська міська державна адміністрація, ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги».