Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Андрій Моченков взяв участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Відродження духовності в сучасному світі: взаємодія Церкви та освіти»

Андрій Моченков взяв участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Відродження духовності в сучасному світі: взаємодія Церкви та освіти»

У Харкові розпочалася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Відродження духовності в сучасному світі: взаємодія Церкви та освіти», присвячена 1025-річчю Хрещення Київської Русі та 20-річчю прославлення і зарахування до ліку Святих Новомучеників Слобідського краю. У церемонії відкриття взяли участь архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко і ректор Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова Володимир Бабаєв.

На початку конференції прозвучало привітання, отримане від предстоятеля Української православної церкви Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України. Також сказав своє вітальне слово Владика Онуфрій. «Це історичний рік. Ми святкуємо 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 20-річчя прославлення та зарахування до ліку Святих Новомучеників Слобідського краю. Це історія, яку ми з вами сьогодні пишемо нашими справами. Я висловлюю подяку всім, хто прибув на цю конференцію. Спільно з представниками різних вузів та різних країн ми можемо обговорити сьогоднішнє життя вищих навчальних закладів Харківщини, знайти точки дотику, шляхи продовження, просвіти і подальшого зростання нашої молоді і нашої науки», – зазначив він.

Метою конференції є пошук шляхів вирішення проблем відродження духовності та моральності в сучасному суспільстві за допомогою об'єднання виховного потенціалу Церкви та системи освіти.

«Звичайно ж, ми розуміємо, наскільки важливе значення православної церкви як інституту, який підтримує духовність в суспільстві. 21 січня 2013 року Президент України Віктор Янукович підписав Указ про відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі, і ці заходи вже проводяться, а ми беремо участь в них як представники місцевої виконавчої влади. Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна я бажаю вам успішної роботи та отримання очікуваних результатів, щоб надалі всі ми могли цими результатами користуватися», – підкреслив Андрій Моченков.

Конференція буде проходити у два етапи. І етап – 24-25 травня за напрямами «Історичне, культурне, моральне і духовне значення Хрещення Русі» та «Подвиг новомучеників Слобідського краю в ім'я православної віри і людей». У програмі І етапу конференції заплановано проведення пленарного засідання, робота секцій, круглого столу «Роль Православної церкви в україно-сербських духовних і громадських зв'язках», а також відвідування культурно-просвітніх заходів.

Робота ІІ-го етапу конференції за напрямами «Історико-філософський аналіз ролі Хрещення Русі у становленні православної цивілізації», «Духовні основи педагогічної діяльності в сім'ї, школі, дошкільних та позашкільних установах», «Інформаційна безпека особистості. Православний світогляд як дієвий засіб захисту від інформаційно-маніпулятивних технологій» та іншими запланована на жовтень 2013 року.

Теги