Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Подвірки Дергачівського району відкрито центр-музей Антона Макаренка

У селі Подвірки Дергачівського району відкрито центр-музей Антона Макаренка

Сьогодні у селі Подвірки Дергачівського району відбулося урочисте відкриття після реконструкції центру-музею Антона Макаренка. Музей був побудований в 1988 році, але в 1996 році було припинено його фінансування, і установа занепала. Восени 2012 року почалися роботи з його реконструкції, також була виконана реставрація та поповнення фонду музею.

В урочистому відкритті музею взяли участь голова Державної пенітенціарної служби України, генерал-лейтенант внутрішньої служби Олександр Лісіцков, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш, голова Дергачівської РДА Андрій Руденко.

«Це зроблено в першу чергу для молодого покоління, тому що в того, хто не пам'ятає минулого, немає майбутнього. Потрібно завжди пам'ятати все те добре, що було напрацьовано раніше, цей багаж допоможе йти вперед. Крім того, важливе питання - це виховання патріотичного духу, чому сприятиме цей музей», - зазначив у ході брифінгу після відкриття музею Олександр Лісіцков.

«Реконструкція тривала близько півроку. Були використані і благодійні кошти, і допомога обласної адміністрації, і кошти з державної пенітенціарної служби. Ми збирали і доповнювали нашу колекцію, збирали матеріали, в тому числі і з приватних колекцій. Це дуже важливо, тому що спадщина і пам'ять залишаться нашим нащадкам», - сказав у свою чергу Євген Бараш.

Також сьогодні поруч з музеєм відкрився новий дитячий майданчик, встановлений ​​за кошти пенітенціарної служби та місцевих органів влади.