Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тарас Шевченко – це сутність і дух українського народу. Тимофій Кохан

Тарас Шевченко – це сутність і дух українського народу. Тимофій Кохан

В рамках святкування 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка відбудеться дуже багато серйозних заходів, для здійснення яких передбачається хороше фінансування. Про це повідомив перший заступник міністра культури України Тимофій Кохан під час робочого візиту до Харківської області. За його словами, є указ Президента про святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, затверджена урядова програма, всі заходи якої будуть виконані. Безліч заходів вже відбувається на Харківщині, у Києві, на Львівщині – готуються до святкування практично всі області України.

«Для нас Шевченко – це не та постать, яку треба підводити під ювілей. Це сутність і дух українського народу. Ми не маємо обмежуватися лише 200-річчям, Шевченко має бути в серці у кожного з нас кожний день. Ми маємо цінувати його за те, що він зробив, передбачив, вказав на недоліки. Нажаль, в нашому житті ми і досі ще не позбулися того, про що казав Тарас Шевченко, критикуючи український народ», – підкреслив Тимофій Кохан.

Перший заступник міністра зазначив, що 200-річчя буде відзначатися на національному й міжнародному рівнях, вже підписано декілька угод про спільне святкування, зокрема, з Казахстаном. Він звернув увагу на те, що пам’ятники Шевченку стоять в багатьох країнах світу – це свідчить про високу повагу людей до творчості та особистості поета.

Теги