Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Визначені переможці III Дельфійських ігор Слобожанщини

Визначені переможці III Дельфійських ігор Слобожанщини

Серед заходів, присвячених Року дитячої творчості, оголошеному Президентом України Віктором Януковичем, в Харкові з 16 по 18 травня відбулись III Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Кожного разу Ігри присвячують різним напрямкам творчої діяльності, з метою активізації їх розвитку. Цього року вони були спрямовані на підвищення виконавської майстерності гри на струнно-смичкових та духових інструментах, а також класу вокалу. За результатами відбіркових турів, під час яких комісіями було прослухано близько 1000 дітей. У фінальному етапі Ігор участь взяли участь понад 250 учнів шкіл естетичного виховання м. Харкова та Харківської області. Учасники змагалися у трьох номінаціях – академічного співу, струнно-смичкових інструментів, духових та ударних інструментів по дві вікових групи у кожній номінації – від 11 до 13 років та від 14 до 16 років.

Вперше в межах Дельфійських ігор 18 травня відбулась художня Олімпіада, де юні митці продемонстрували власні знання з історії образотворчого мистецтва.

За традицією до складу журі увійшли відомі діячі мистецтв і культури, викладачі вищих мистецьких навчальних закладів.

Довідка: Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант» проводяться з метою пропаганди і широкої популяризації виконавства на оркестрових інструментах, залучення уваги до методів викладання історії образотворчого мистецтва, класичного та естрадного вокалу, виявлення та підтримки обдарованої молоді, сприяння розкриттю творчої індивідуальності учасників, обміну досвідом роботи з проблем початкового професійного навчання.
Засновники конкурсу: Харківська обласна державна адміністрація, Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів.