Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 6,5 тисяч велосипедистів взяли участь в акції «Всеукраїнський велодень» у Харкові

Понад 6,5 тисяч велосипедистів взяли участь в акції «Всеукраїнський велодень» у Харкові

19 травня у Харкові вже ввосьме відбувся Всеукраїнський велодень. До акції приєдналося понад 6,5 тисяч велосипедистів з Харкова і області, а також міст Бєлгород і Курськ, - повідомляє офіційний сайт Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА. Головна мета Велодня - це пропаганда здорового та активного способу життя та створення цивілізованих умов для велосипедистів у містах України. Учасники акції виступають за безпеку і взаємоповагу на дорогах, створення велодоріжок та велопарковок у громадських місцях.

На церемонії відкриття Велодня до всіх присутніх звернувся виконавчий директор обласного відділення Національного олімпійського комітету Сергій Душин, який від імені голови ХОДА та голови Харківського обласного відділення НОК України Михайла Добкіна привітав учасників Велодня та зазначив, що Харків і область є справжньою спортивною столицею нашої країни.

Колона стартувала на площі Свободи, пройшла за маршрутом по проспекту Леніна до вулиці Новгородської, звідки повернулася назад до площі Свободи. Серед учасників акції було багато велосипедистів у тематичних костюмах. Після велопараду на площі Свободи продовжилося свято, і усі охочі змогли взяти участь у різноманітних спортивних велозмаганнях та конкурсах, а також подивитися майстер-класи.