Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розглядається можливість обладнати в'їзди і виїзди з Харкова підземними контейнерами для збору сміття

Розглядається можливість обладнати в'їзди і виїзди з Харкова підземними контейнерами для збору сміття

В ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що по той бік кордону з Російською Федерацією, у Бєлгороді, організована спеціальна система утилізації сміття, яке залишають відпочиваючі, – на кожному в'їзді в місто обладнані підземні контейнери для сміття.

Він нагадав, що в ході наради з проведення в області щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» дав доручення своєму першому заступнику Валентину Дулубу направити фахівців до Бєлгородської області і детально вивчити це питання.

«Необхідно оцінити всі плюси і мінуси саме такого підходу до збору й утилізації сміття, яке залишається від тих, хто повертається з природи, і через брак спеціально обладнаних місць викидає тверді побутові відходи в лісонасадження або просто на узбіччя дороги. Найближчим часом, коли буде зібрана вся інформація, ми ухвалимо рішення. Це недешеве задоволення. Таку систему недостатньо купити і встановити, її ще потрібно правильно обслуговувати із застосуванням спеціальної техніки. Тут ми будемо об'єднувати зусилля з керівництвом міста Харкова, тому що це проблема і самого Харкова, і його найближчих передмість», – підкреслив губернатор.

Михайло Добкін також звернув увагу на те, що в даний час у сфери житлово-комунального господарства, в тому числі збору та утилізації твердих побутових відходів, немає такої економічної привабливості, щоб у неї інвестував бізнес. Реалізація подібних проектів можлива лише за участі бюджетів різних рівнів.