Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася військово-театралізована вистава, присвячена 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років

Відбулася військово-театралізована вистава, присвячена 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років

Сьогодні на пл. Свободи відбулася військово-театралізована вистава, присвячена 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. З трибун за виступами творчих колективів та ходою військ спостерігали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов, Герої Радянського Союзу Федір Пуртов і Михайло Карпеєв, ветерани ВВВ. Військово-театралізована вистава складається з ряду епізодів. Перший епізод, «Привал», був створений на основі поеми Олександра Твардовського «Василь Тьоркін». У ньому взяли участь близько 160 осіб. Другий - «Поле пам'яті», в якому виступили більше 100 студенток академії культури в червоних і білих костюмах. Третій епізод - «Вальс Перемоги», під час якого виступили більше 120 виконавців бальних танців спільно з іншими учасниками вистави. Пам'ять полеглих вшанували хвилиною мовчання.

Основна частина вистави - парад за участю півтори тисячі військовослужбовців харківського, дніпропетровського, львівського гарнізонів, севастопольських моряків, військовослужбовців Російської Федерації та кінного ескадрону Харківської державної зооветеринарної академії. Також відбувся плац-парад: прийоми зі зброєю під виступ барабанщиць.

Командував парадом заступник начальника Харківського військового гарнізону Олександр Серпухов, прийняв парад начальник Харківського військового гарнізону, учасник військових дій в Афганістані полковник Олексій Середа.

«Від усієї душі вітаю вас зі святом великої Перемоги. Сьогодні ми вшановуємо тих, хто ціною свого життя відстояв свободу нашої держави і визволив Європу від фашизму. Пам'ять про ратний подвиг наших ветеранів буде завжди жити в наших серцях. Ми передамо майбутнім поколінням глибоку повагу до того, що було зроблено у важкі сорокові роки. Ми - нащадки переможців. Велика Перемога назавжди залишиться одним з найголовніших свят, які ми відзначаємо в нашій країні. Слава тим, хто її нам приніс!» – сказав у своїй вітальній промові Михайло Добкін.

Він додав, що проведення параду силами харківського гарнізону за участю військовослужбовців зі Львова та Дніпропетровська, військових моряків з Севастополя, курсантів військово-повітряної академії з Воронежа Російської Федерації стало можливим завдяки підтримці Президента України Віктора Януковича.