Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області ведеться робота з військово-патріотичного виховання молоді

У Харківській області ведеться робота з військово-патріотичного виховання молоді

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції голова обласного міжнародного комітету ветеранів Великої Вітчизняної війни Петро Конюшенко, військово-патріотичне виховання молоді становить важливу частину роботи з увічнення пам'яті про Велику Вітчизняну війну. «Комітет уклав меморандум з низкою ВНЗ, з Департаментом освіти про спільну роботу з патріотичного виховання шкільної та студентської молоді. Відповідно до цього меморандуму проводяться планові заходи. Зокрема, 23 квітня ми провели конференцію «Курська битва і її значення для визволення Харкова, Харківської області і всієї України». Продовженням конференції у нас стане практична частина - 15 травня студенти та учасники цієї конференції їдуть в Бєлгород, де почалася операція зі звільнення Харкова», - розповів він.

За словами Петра Конюшенка, також у рамках роботи з увічнення пам'яті про Велику Перемогу була видана книга «Харків. Вогненні роки», яка роздана в усі шкільні та громадські бібліотеки, у всі ВНЗ Харківщини.

«Наше завдання - зберегти пам'ять про героїв, які врятували не тільки нашу країну, а й увесь світ від фашизму, щоб молоде покоління знало, кому воно зобов'язане своїм життям. Нам вдалося протягом попередніх 2 років відновити почесне звання шкіл, які раніше носили імена Героїв Радянського Союзу. Це 36 шкіл у Харкові та області, які отримали такі звання ще до Незалежності України, але з 2004 по 2009 рік були їх позбавлені. Другий етап нашої роботи - на кожній з цих шкіл встановити меморіальні дошки», - повідомив він.