Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За тиждень у Харківській області було ліквідоване 21 стихійне звалище і висаджено 2 тисячі дерев

За тиждень у Харківській області було ліквідоване 21 стихійне звалище і висаджено 2 тисячі дерев

З 21 березня в Харківській області проводиться щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля». Як повідомив в ході наради, присвяченій ходу акції, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, за минулий тиждень було висаджено 2 тисячі дерев, близько 2 тисяч чагарників, очищено від сміття 18 тис. кв. м прибудинкових територій, прибрано 55 тис. кв. м вулично-дорожньої мережі, вивезено близько 2 тис. куб. м сміття, ліквідовано 21 стихійне сміттєзвалище.

Станом на 29 квітня Державною екологічною інспекцією в Харківській області за порушення вимог чинного природоохоронного законодавства в частині поводження з відходами оштрафована 361 особа на загальну суму 95 тис. 523 грн. За словами першого заступника губернатора, адмін-штраф становить 340 грн. для громадян і до 1700 грн. для посадових осіб.

Також в ході акції ГУ МВС України в Харківській області ведуться заходи щодо виявлення та документування фактів порушень державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою. Так, з 21 березня по 30 квітня було складено 310 адміністративних протоколів, а всього з початку 2013 року – 822 протоколи.

Теги