Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін запропонував організувати спільне збирання українсько-білоруських тракторів в Харкові

Михайло Добкін запропонував організувати спільне збирання українсько-білоруських тракторів в Харкові

Як повідомив у ході офіційної зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко, в даний час обговорюється питання спільного українсько-білоруського виробництва тракторів. На 17 травня призначено засідання двосторонньої комісії, співголовами якої є Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов і Перший заступник Прем'єр-міністра Республіки Білорусь Володимир Семашко. За словами Посла, в планах не тільки питання торгівлі тракторами, а й створення спільних підприємств, які б найкращим чином відображали інтереси обох сторін. Дві третини машинобудівного комплексу Білорусі сьогодні успішно працює на українському металі, тому поява спільних підприємств була б вигідною.

«Враховуючи, що промисловий потенціал Харкова, площі та можливості, а головне, люди, використовуються не на 100%, було б природно, якби тут з'явився один з майданчиків із спільного збирання українсько-білоруського трактора. Якщо буде така зацікавленість, то ми зі свого боку готові допомогти в переговорах з «Харківським тракторним заводом». Будь-які інші економічні можливості, які ми можемо використовувати, будуть нами підтримані максимально щиро і в повному обсязі», – зазначив Михайло Добкін.

У свою чергу Валентин Величко підкреслив, що білоруська сторона готова організувати зустріч експертів, а також на рівні Міністерства та білоруських підприємств сільгоспмашинобудування опрацювати використання харківського потенціалу.

«Я думаю, якщо мета, яку ставить перед собою Україна – отримання понад 70 млн. тонн зерна, то їй буде потрібна техніка, і техніка сьогодні має бути конкурентоспроможною, вигідною за ціною і за якістю», – додав він.